Megjelent a Beton újság első megújult száma!

47

A Beton szakmai lap kiadói feladatait a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) látja el, azonban 2016 májusától az alapítói jogok is átkerültek a Szövetséghez, így az újság már formailag is a szakma lapjává vált. Ennek okán külsőleg megújul mind a magazin, mind pedig annak honlapja!


A szerkesztői munkákat 23 évig Kiskovács Etelka látta el, aki most átadja a stafétabotot Kis Tünde újságírónak, a FERLING Kft. megbízásában. A lap kiadója, a CeMBeton továbbra is gondoskodik a magas szakmai színvonalról, azonban kívülről a lap jelentős változásokon ment keresztül. A kor igényeinek megfelelően megújult lap dinamikus és fiatalos külseje továbbra is színvonalas belsőt takar.

A megújulás nem csak a magazint érintette, hanem annak honlapját is! A honlap az új dizájnnal teljesen átlátható, a látogatók minden információt megtudhatnak a magazinról. A legfontosabb újdonság a kereső, amely segítségével kutathatunk a régebbi, archív lapszámok után akár címre vagy szerzőre keresve. Így a cikkek az 1992-es, induló lapszámoktól egészen napjainkig újraolvashatók, letölthetők! A modern technikai elvárásoknak is megfelelő reszponzív weboldal asztali számítógépről, laptopról, tabletről és mobiltelefonról is ugyanolyan élményt nyújt a felhasználóknak.
A 2016. júniusi számban szó esik többek között a transzportbeton jogszerű forgalomba hozataláról, Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztéséről, valamint a debreceni mérnöki alkotások kiállításáról is. A lapban tájékozódhat a Duna-Dráva Cement Kft. környezetvédelmi beruházásáról, emellett egy interjút olvashat a tavalyi Beton Fesztiválról, amely egy részt vevő hallgatóval készült. Megtudhatja azt is, mik az építészeti követelmények egy sportlétesítménnyel szemben. A magazin tehát most is izgalmas témákat rejt, érdemes belelapozni! A teljes tartalomjegyzék megtekinthető a Beton újság honlapján: itt!

forrás: cembeton.hu