Új elnök a CeMBeton élén

  46

  Szövetségünk 2017. december 14-én megtartotta szokásos év végi közgyűlését, amely alkalmával az egyéb ügyrendi kérdések mellett tisztújításra is sor került. Szarkándi Jánost az elnöki poszton Mikita István váltotta.

  Szarkándi János, – aki Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült tavasszal -, majd tíz éven át, 2008. decemberétől elnökölt a szövetségünkben. Rendkívül sikeres és eredményes időszak volt ez, hiszen tagjaink száma azóta megkétszereződött, amely főként abból adódik, hogy szövetségünk időközben átalakult. A korábbi Magyar Cementipari Szövetség 2012-14 között fokozatosan kibővítette tevékenységét és ma már nemcsak a cementipart, hanem a mészipart, a betonipart és az ezekhez kapcsolódó vállalkozásokat is képviseli. Szoros együttműködésre léptünk a Magyar Betonelemgyártó Szövetséggel és velük együtt végezzük a betonnépszerűsítési tevékenységeket, illetve a felsőfokú szakemberképzésben való részvételünket. Úgy gondoljuk, hogy szövetségünk – Szarkándi úr vezetésével – igen jól használta ki a gazdasági válság időszakát és megújulva, megerősödve tudta képviselni iparágunk érdekeit és fogja tenni azt a jövőben is.

  Szarkándi János megköszönte az eddigi együttműködést és elmondta, hogy továbbra is aktívan részt vesz a CeMBeton életében, így a közgyűlés jóváhagyásával elnökségi tagként a jövőben is szerepet vállal a szövetségi munkában.

  Az elnökségi tisztséget a közgyűlés jóváhagyásával Mikita Istvánnak adta át. Mikita István a Lafarge Cement Magyarország Kft. gyárigazgatója, aki eddig is részese volt a szövetségi munkának felügyelő bizottsági tagként, így számára sem lesz ismeretlen a környezet. Szándékai szerint ugyanazzal a lendülettel és ambíciókkal folytatja a megkezdett munkát.

  Forrás: cembeton.hu