Innovatív építőanyagot fejleszt az Infodrops Consulting Kft. Tarnabodon

61

Innovatív építőanyag fejlesztését kezdte meg 1 milliárd 850 millió forintból az Infodrops Consulting Kft. a Heves megyei Tarnabodon, a projekthez a Széchenyi 2020 programban több mint 942 millió forintos állami támogatást kapott a cég – tájékoztatta Sallay Endre ügyvezető az MTI-t.

A cég a tervek szerint egy betonszerű anyagot hoz létre, a hagyományos betonnál jobb műszaki és fenntarthatósági jellemzőkkel. Az olcsó és környezetbarát geohab az út- és mélyépítésben válthatja fel az eddigi drága és környezetszennyező építőanyagokat. A több tudományágat felölelő kutatást nyáron indították el, a geohab receptúrája várhatóan egy év alatt készül el.
Az ügyvezető elmondta, hogy a fejlesztésre szánt összeg számottevő részét különleges gépek és berendezések beszerzésére és üzembe állítására költik.
Sallay Endre tájékoztatása szerint a 2005-ben alapított Infodrops Consulting Kft. eredetileg IT-szolgáltatást nyújtott partnereinek, 2016-os tulajdonosváltása óta azonban műszaki kutatás-fejlesztéssel és üzletviteli, valamint műszaki tanácsadással foglalkozik.
A vállalkozás nettó árbevétele tavaly meghaladta a kétmilliárd forintot, nyeresége 24,5 millió forint volt. A cégnek nyolc alkalmazottja van, emellett több dolgozót szerződéses formában foglalkoztat. A fejlesztési program 10 új kutatás-fejlesztési munkahelyet teremt.