A korábbi tervek arról szóltak, hogy Szlovákia két legnagyobb városa közt legkésőbb 2020-ig elkészül a teljes autópálya-szakasz. Most úgy néz ki, ez nem így lesz.

Az autósoknak a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem tudnak autópályán eljutni Pozsonyból Kassára. Mindezt azok az útszakaszok akadályozzák, amelyek még nincsenek befejezve, s ezért a sofőröknek több helyen is le kell térniük az autópályáról. Az egyes problémás szakaszok építése ráadásul olyan lassan halad, hogy már az útépítés előkészítése is éveket vesz igénybe.

Ilyen például a Turany–Hubová közti szakasz, amelynek építését még az első Fico-kormány idején állították le. Hasonlóan problémás a helyzet a Branisko-alagúttal is.

Szakértők szerint a D1-es autópálya teljes szakasza legkorábban 2025 és 2027 között lesz teljes szakaszon járható. A kormányprogram szerint mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy felgyorsítsák az egyes autópálya-szakaszok építését, a Pozsony és Kassa közti D1-es szakasz teljes kiépítése pedig elsőbbséget fog élvezni.

forrás:(aktuality.sk)